nederlands   deutsch   english  
             
De woningIndelingFoto'sLocatiePrijslijstReserverenSchier-infoVoorwaardenContact
  SCHIER-INFO

Het eiland Schiermonnikoog is in 2006 uitgeroepen tot het mooiste plekje van Nederland en niet voor niets! Dit unieke Waddeneiland is een perfecte vakantiebestemming. Rust, ruimte, de breedste stranden van Europa en prachtige, uitgestrekte natuurgebieden met talloze zeldzame planten. Schiermonnikoog is een vogeleiland. Duizenden vogels uit alle windstreken strijken neer op dit Waddeneiland. Zelfs in het hoogseizoen zijn er op Schiermonnikoog meer vogels dan mensen! Vanuit Ympeprýck kunt u heerlijke (strand-)wandelingen maken of stap op de fiets om het eiland te verkennen. Kilometers lange fiets-, wandel- en ruiterpaden voeren u door een schitterend bos-, kwelder en duingebied. Lekker uitwaaien en genieten van de rust en de ruimte, in elk seizoen!

Bereikbaarheid
De veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit de haven van Lauwersoog. Lauwersoog is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Eigen vervoer
De haven van Lauwersoog ligt op de grens van Friesland en Groningen aan de N361. Rijdt u via Leeuwarden dan volgt u de route Hurdegaryp - Dokkum - Lauwersoog. Rijdt u via Groningen, dan gaat u richting Winsum en vervolgens richting Lauwersoog.

U mag uw auto, motor of brommer niet meenemen naar Schiermonnikoog.
Alleen in bijzondere gevallen kunt u bij de gemeente Schiermonnikoog een ontheffing aanvragen. Het aanvraagformulier is de downloaden via de website www.schiermonnikoog.nl onder de rubriek Ontheffing rijverbod. Ontheffingen dienen tenminste 5 werkdagen van te voren te worden aangevraagd. Bij de haven zijn twee ruime parkeerterreinen.

Openbaar vervoer
Lauwersoog is ook per openbaar vervoer bereikbaar. Met de trein kunt u tot Groningen of Leeuwarden reizen. Vanuit Leeuwarden kunt u lijn 50 nemen en vanuit Groningen rijdt lijn 163. Beide lijnen vertrekken vanaf het busstation. Raadpleeg voor meer informatie de website www.ov9292.nl.

Veerdienst
De veerdienst tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog wordt verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten. In het hoogseizoen en op drukke (feest)dagen varen er extra boten. Voor actuele vertrektijden, extra afvaarten en andere informatie over de veerdienst kunt u terecht op www.wpd.nl. Om wachttijden te vermijden kunt u via deze website ook e-tickets voor de boot kopen.

 
De woningVervoer op het eiland
De boot komt aan op de veerdam van Schiermonnikoog. De veerdam ligt 3 km van het dorp. Bij aankomst staan bussen en taxi’s klaar voor verder vervoer naar het dorp. In het zomerseizoen kunt u bij de veerdam ook fietsen huren. U kunt van tevoren ook een taxi reserveren bij een van de twee eilander taxibedrijven: Taxi Drent (0519) 531400 en Taxi Boersma (0519) 531010. Bij het laatstgenoemde taxibedrijf kunt u tevens online een taxi reserveren via www.taxi-boersma.nl.

Indien u met de bus reist, is uw uitstapplaats Streek 56 (voorheen drogisterij Kolstein) aan de Langestreek. Ympeprùck ligt aan Noorderstreek 16, 9166 NR Schiermonnikoog. Bij vertrek van het eiland sluit de dienstregeling van de bussen op het eiland aan op de dienstregeling van de veerdienst.

Linnenverhuur
Beddengoed, handdoeken, keukenlinnen kunt u zelf meenemen naar Ympeprùck, maar u kunt dit ook huren. Hiervoor kunt u terecht op www.linnenopschier.nl.
Op verzoek kan het linnengoed worden bezorgd en weer worden opgehaald.

Fietsenverhuur
Op Schiermonnikoog zijn fietsen in allerlei soorten en maten te huur.
Ze kunnen desgewenst worden bezorgd bij Ympeprùck. Kijk voor meer informatie en (online)reserveringen op: www.fietsenopschiermonnikoog.nl of www.fietsenverhuurschiermonnikoog.com.
 
       
  Design: Studio Klootwijk © Ympeprùck